רונן עפר
מדריך הנטוורקינג היחיד!
היום בחרתי להתייחס לפוסט מעניין בשם "The Only Business Networking Guide You'll Ever Need" שכתב ג'ף היידן, במסגרתו הוא מפרט מהי הגישה הנכונה לכל נושא הנטוורקינג העסקי ומשתף אותנו בדרכים ליצירת נטוורקינג נכון ואפקטיבי.
אז מה הם העקרונות הבסיסיים של נטוורקינג עסקי?
1. חוק מספר אחד בנטוורקינג - נתינה – המטרה הסופית של נטוורקינג היא ליצור קשר עם אנשים שיוכלו לעזור לך במכירה ישירה, הפניה, איש קשר, המלצה, ראיון עבודה וכו'. אולם נטוורקינג נבנה לאורך זמן, ואת הזרעים שנזרע היום, נקצור בעתיד – לכן, נתמקד בנתינה ובסיוע לרשת הקשרים שלנו, על מנת ליצור קשר אמיתי לטווח הארוך, כזה שניעזר בו גם בעתיד.
2. לאף אחד לא אכפת! - מה אתה צריך או עד כמה אתה צריך את זה. רבים מתרכזים בעצמם כמרכז העולם וכל מאמצי הנטוורקינג שלהם מרוכזים בצרכים שלהם. התחל לחשוב אחרת! אנשים חושבים בראש ובראשונה כיצד אתה יכול לעזור להם (מעבר לכך ככל שתראה נואש יותר הסבירות ליצירת קשר רק תלך ותקטן).
3. מיקוד זה שם המשחק – כולם נוהרים לארועי נטוורקינג. הבעיה איתם הוא שקהל היעד בכאלו הוא כללי מדי. ישנן זירות שונות, אונליין (דוגמת לינקדאין) ואופליין (דוגמת כנסים בנושא או מגזר מסוים), שם קהל היעד יהיה הרבה יותר ממוקד ורלוונטי.
4. לאן לכוון? – בפוסט שלו מדבר ג'ף על כך שאל לנו לפתח ציפיות גדולות כשאנו מכוונים גבוה ופונים לאנשים בכירים. הוא צודק במידה מסוימת, ואכן גם כשאנו פונים לאדם בכיר מאיתנו, עלינו לנסות ולמצוא את ההצעה המעניינת שלנו – במה נוכל לעניין אותו, לאתגר אותו, או אולי אפילו לסייע לו. אולם אני מאמין שהדבר אינו מסתכם אך ורק במה אנחנו יכולים לתת או לעזור לזה שמולנו. אחת הבעיות המרכזיות של אנשים שפונים לאדם בכיר מהם, אם לשם הנטוורקינג, ואם כאיש שיווק או מכירות שפונה לשם מכירה או תהליך עסקי היא העובדה שהם מסתכלים אליו "למעלה" ביראת כבוד ובחשש. דברו אל כולם, גם לבכירים מכם, בגובה העיניים – כולם בשר ודם!
וזכרו שאף אחד לא התחיל את דרכו כמנכ"ל או סמנכ"ל של חברה. הם היו בעבר בדיוק איפה שאתם נמצאים. אז מצאו את הערך שתוכלו לתת – ואם מחפשים טוב תמיד יש כזה – ודברו בביטחון ובגובה העיניים.
ג'ף מסכם את הפוסט שלו בפעולות הבסיסיות שעלינו לעשות על מנת ליצור נטוורקינג אפקטיבי:
שלב 1 – הגדר את אנשי "המטרה" – למי נרצה להגיע?
שלב 2 – זהה את הדרך הטובה ביותר להגיע לכל "מטרה"
שלב 3 – הגדר מהי הצעתך – מה הערך שתיתן לאותה "מטרה"
שלב 4 – הגדר מהו הזמן שאתה יכול/תרצה להשקיע בנטוורקינג
